بنوتة توتة »|| بنوتة نشيطة ♥
♥|عًدد مشآاركتي : 223 ♥|الجنسًـِـِ : السٌّمعَة : 1 ♥|العَمٍر : 26 ♥|تآاريخـِـِ التسَجيلـِـِ : 02/06/2010
| موضوع: طريقة عمل حمام محشى السبت يونيو 05, 2010 1:40 pm | |
| المقادير:- 4 حمامات+الكبد والقوانص الخاصة بهم 3 بصلة ملح وفلفل وشطة (حسب الرغبة) ليمونة 3 كوب أرز ملعقة سكر الطريقة:- 1-نبشر البصل ونضع عليه الملح والفلفل ونمزجهم جيدا 2-نضع المزيج علي الحمام من داخلة وخارجه ويترك 3 ساعات علي الاقل وإن تركته يوم كان أجمل 3-نجهز أرز الحشو كالتالي:- *نأخذ ملعقتين من مزيج البصل بالملح والفلفل علي ملعقة سمن ونقلبها علي النار حتي يتحول لونها للأصفر *نضع عليها الكبد والقانص المقطعه قطع صغيره ونقلبها حتي يتحول لونها كأنها نضجت *نضع الأرز المغسول عليها ونغطيه بالماء مع ملح وفلفل (كميه حسب الرغبه) ونتركه حتي يتشرب *نرفعه من علي الناربعد التشرب للماء ونحشو الحمام به بحيث نصف الحمامة محشية بالبصل ونصفها الآخر بالأرز *نضع باقي الأرز علي نار هادئة حتي تمام النضج 4- نسلق الحمام (نضع عليه ماء مغلي مع ملح حسب الرغبه ويترك حتي تمام النضج) 5- نضع الحما مفي مصفاة ونعصر عليه ليمونه 6-نحضر إناء صغير نمزج فيه ملعقة السكر وملح وفلفل وشطه (حسب الرغبة) 7-نرش هذا المزيج علي الحمام 8-نضع الحمام في سرفيس ونضعه في الفرن تحت الشواية حتي يحمر من جميع الجوانب 9-يقدم معي الشيبسي والأرز المعد سابقا وبالهنا والشفا | |
|
lamiaa »|| ًمٍدِيُرْهٌ آلٍمُنًتٍدىُ ♥
♥|عًدد مشآاركتي : 775 ♥|الجنسًـِـِ : السٌّمعَة : 19 ♥|العَمٍر : 27 ♥|تآاريخـِـِ التسَجيلـِـِ : 15/08/2009
| موضوع: رد: طريقة عمل حمام محشى الإثنين يونيو 07, 2010 1:03 pm | |
| | |
|
دموع في حضن الجبل »|| بنوتة مبتدئة ♥
♥|عًدد مشآاركتي : 108 ♥|الجنسًـِـِ : السٌّمعَة : 0 ♥|تآاريخـِـِ التسَجيلـِـِ : 02/09/2009
| موضوع: رد: طريقة عمل حمام محشى الإثنين يونيو 07, 2010 1:09 pm | |
| | |
|
miss nana »||مشرفة منتدي الصور ♥
♥|عًدد مشآاركتي : 78 السٌّمعَة : 2 ♥|تآاريخـِـِ التسَجيلـِـِ : 16/06/2010
| موضوع: رد: طريقة عمل حمام محشى الأربعاء يونيو 16, 2010 4:50 pm | |
| | |
|
اميرة الظلام »||مشرفة منتدي الصور ♥
♥|عًدد مشآاركتي : 916 ♥|الجنسًـِـِ : السٌّمعَة : 4 ♥|العَمٍر : 27 ♥|تآاريخـِـِ التسَجيلـِـِ : 16/06/2010
| موضوع: رد: طريقة عمل حمام محشى الجمعة يوليو 09, 2010 6:17 pm | |
| | |
|